Úcta k človeku

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Eutanázia

Kedysi úplne neznáma téma sa stáva čoraz viac známou. Stretávame sa častejšie s úvahami o legálnej samovražde a keďže viacerí s ňou súhlasia, začína sa to stávať pre mnohých akoby prijateľnejšie. Pritom upadá ľudstvo stále hlbšie… Už to žiadajú nielen starí ľudia, ktorí nevedia zniesť bolesť, ale aj mladí a nakoniec aj tí, ktorí sú znechutení životom… Toto je absolútne dno. A tomu majú asistovať lekári. Veď tí študovali na to, aby ľudí zachraňovali! Hippokratova prísaha tu už nepasuje do konceptu… Mnohí z ľudí, ktorí súhlasia s týmito ideami nie sú v absolútnej biede. Hoci sú bohatí, nemajú chuť žiť. Nemajú zmysel života a nechcú žiadne utrpenie. Ale kto má z nás život bez krížov? Taký človek neexistuje. Podľa rakúskych materiálov, ktoré som našiel, počet sympatizantov združenia Exit, ktoré zabezpečuje samovraždu je 80 tisíc. Denne ich pribudne 100. Okolo 200 000 ľudí má v pláne eutanáziu na sebe vykonať. Čo k tomu dodať? Ale dočítal som sa aj vyjadrenie jedného rakúskeho chirurga, ktorý má prax už viac ako 50 rokov. Podľa neho ho o eutanáziu ani raz nežiadal chorý, len opatrovatelia, pribuzní alebo poradcovia. Zbláznil sa tento svet? Najprv útočíme na nenarodené deti a redukujeme ich, keď nemáme financie alebo chuť na ich výchovu. Potom sa počas života správame ako zvieratá jeden k druhému a nakoniec chceme ísť rýchlo zo sveta. Smutná civilizácia… Ja sa teším za života a poznám aj zmysel mojich krížov, lebo môj Boh dáva zmysel aj utrpeniu. Je mi ľúto každého, kto nenachádza zmysel svojej cesty životom.

Životné vzťahy | stály odkaz

Komentáre

  1. ale
    Toto je pohľad z obývačky spred televízora.
    Uspať rakovinou rozožraté slepé psy s vykrútenými nohami a hrudkami hnijúceho grcu pod kožou a mačky zrazené autami že im odtrhlo pol tela a črevá im trčia ti pravdepodobne nevadí však?
    Smrť je najrozšírenejšia vec vo vesmíre, tak z nej nerob niečo výnimočné.
    Čo budeš mať z toho, že sa budeš starať o v bolestiach umierajúcich členov svojej rodiny, s pokrivenými tvárami, ktorý sa už nedokážu ani najesť či majú preležaniny a v celom byte máš ten nevyčistiteľný nasladlí puch hnijúceho mäsa a výsmech od štátu vo forme 250€ na jedlo, bývanie a lieky? Pustovník a asociálny podivín ktorý sa rozpráva sám so sebou.
    Aha, ty za to pôjdeš do neba...
    Sklamem ťa, žiadne nebo nie je. Po smrti nie je ani peklo. Nie je nič. Proste umrieš a tým to skončí.
    Myslel som že si veriaci kresťan, ale keď sa odvolávaš na Hippokratovu prísahu začínam mať pochybnosti - Hippokrat totiž prísahal Gréckym bohom, takže s kresťanstvom tohio nemá veľa spoločného. V pôvodnej prísahe je dokonca spomenuté, že sa nezúčastní operácie... čím sa dostávame k tvojmu (jedinému) nemenovanému rakúskemu chirurgovi, že nikto z jeho pacientov nežiadal o eutanáziu... mylsím že by si nemal čítať každú blbosť čo nájdeš na internete a skús sa prejsť po niektorej z nemocníc... hoci na miesta, kde by som ti odporučil ísť ťa s najväčšou pravdepodobnosťou ani nepustia... dokonca ani nebudeš vedieť, že také miesta nemosnica má.

    Prísahám při Apollonovi, bohu lékárstva, pri Aeskulapovi, Hygiei a Panacei i pri všetkých bohoch a bohynách a dovolávám se ich svedectva...
    publikované: 12.03.2017 15:35:29 | autor: lolo (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014